donderdag 30 juli 2009

De eerste werkdag in Hargeisa!


Na een paar uur rust hadden wij de moed verzameld om iets te ondernemen. Wij zijn de stad in gegaan om een kijkje te nemen bij het Mooge Festival. Zie link: Ayan Mahamoud, Kayd.
Daar zijn we veel bekenden uit Nederland tegengekomen, waaronder natuurlijk Ayan, de organisator, Ali uit Amsterdam en Shukri uit Nijmegen.


Het laatste deel van het festival werd overschaduwd door hevige regen! we kregen te horen dat het in maanden niet meer geregend had. De straten van Hargeisa stonden blank van het water.





Zaterdag 24 juli, de eerste werkdag van de week. De dag begon voor mij met een handwasje, ik had gelukkig een paar kledingstukken voor noodgevallen als hand baggage meegenomen. Maar hiermee zou ik het niet tot zondag redden, want dan zou onze baggage in Hageisa, de hoofdstad aankomen.

In de tussentijd probeerden wij het visum in orde te maken en geld op te nemen bij Dahabshiil, het Somalische alternatief voor bankwezen. Veel mensen uit het buitenland storten hun geld hierop en kunnen het in Somaliland opnemen. Helaas was ons geld nog niet binnen, dus nog even geen beschikking over een nieuw simkaartje. Hierdoor waren we nog een dag onbereikbaar en kwam de planning van ons programma iets langzamer op gang.


Er kwam weinig tot niets van de plannen terecht van deze dag. Behalve het 7 daagse visum van Chantal...... en dat terwijl we bevestiging hadden voor 1 maand visum voor $50.






De rit naar huis, vanuit het Mooge Festival. l naar r: Fatma, Chantal, Ahmed & Anouar



Achteruitzicht vanuit de auto


Vooruitzicht vanuit de auto



Geen opmerkingen:

Een reactie posten